Wie ben ik?


Ik ben Emily-Merel Wagner en woon al vrijwel mijn hele leven in Zoetermeer. 

In 2002 heb ik de HBO-opleiding tot Creatief Therapeut Drama afgerond. Daarna deed ik de verkorte PABO en ben sinds 2004 juf op een basisschool. In 2012 deed ik de aanvullende HBO+-opleiding tot Rekencoördinator. Daarnaast ben ik in 2014 fulltime pleegmoeder geworden.       

Al jarenlang heb ik interesse in (familie)opstellingen, lees ik stapels boeken, volg ik workshops en opstellingenweekenden (bij de Zomerhof waar ik tot het kernteam behoor). Eerst heb ik daar voor mezelf een aantal opstellingen gedaan en veel ervaring gekregen in het representeren. Daarna ben ik me gaan ontwikkelen tot begeleider van opstellingen. Ik volgde de volgende opleidingen:

- In 2014: HBO-basisopleiding Familie- en organisatieopstellingen door Jan en Elvira Velsen. 

- In 2016: opleiding Familieopstellingen met Kinderen en Jongeren door Ingrid Dykstra (schrijfster van 'Kind en familielot' en 'Familieopstellingen met kinderen en jongeren'). 

Verder interesseert het systemisch werken met ziektes en symptomen mij. Al vanaf mijn 12e leerde ik zelf te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Ik leerde dat mijn lijf vaak wijzer is dan ik en meestal veel sneller door heeft wat ik nodig heb. 

Nu gebruik ik deze ervaring als begeleider om in mijn lijf te voelen hoe het leven voor een ander is en wat er nodig is om verder te komen. Alleen al het representeren van een ander is een grote verrijking van mijn leven. Wie kan er in één leven nu ervaren hoe het is als trotse vader, oude oma, kind met ADHD, etc.?!