Wie ben ik?

Ik ben Emily-Merel Wagner en woon al vrijwel mijn hele leven in Zoetermeer. Al vanaf mijn 12e leerde ik te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Ik leerde dat mijn lijf vaak wijzer is dan ik en meestal veel sneller door heeft wat ik nodig heb.  Mijn voornaamste doel is om te leren van het leven en mijn persoonlijke ontwikkeling te kunnen gebruiken om anderen ook weer verder te helpen. Ik volgde een eindeloze lijst aan interessante alternatieve festivals, cursussen, workshops, etc. Elke ervaring kwam op het juiste moment en bracht me steeds weer het juiste stapje verder, met name op het gebied van voelen en intuïtie. 


In 2002 heb ik de HBO-opleiding tot Creatief Therapeut Drama afgerond. Daarna deed ik de verkorte PABO en sinds 2004 ben ik juf op een basisschool. In 2012 deed ik de aanvullende HBO+-opleiding tot Rekencoördinator en in 2020 een opleiding tot Roostermaker. Dat vond mijn analytisch kant erg interessant. Verder ben ik van 2014 tot 2020 fulltime pleegmoeder geweest. In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, yoga en boeken lezen. 


Onverminderd interessant blijft het werken met (familie)opstellingen, dat ik voornamelijk bij de Zomerhof heb gedaan en nog steeds doe. Daar heb ik voor mezelf meerdere opstellingen gedaan en veel ervaring gekregen in het representeren.  Daarnaast ben ik me gaan ontwikkelen tot begeleider van opstellingen. Ik volgde de volgende opleidingen:

- 2014: HBO-basisopleiding Familie- en organisatieopstellingen door Jan en Elvira Velsen 

- 2016: de opleiding Familieopstellingen met Kinderen en Jongeren door Ingrid Dykstra (schrijfster van 'Kind en familielot' en 'Familieopstellingen met kinderen en jongeren'). 
En heb me verder verdiept in  intuïtief systemisch werken middels:

- 2023: 'Hybride online training familieopstellingen' door Hylke Bonnema 

- 2023: Masterclass Ziekteopstellingen met Hylke Bonnema 


Alleen al het representeren van een ander of iets anders is een grote verrijking van mijn leven. Wie kan er in één leven nu ervaren hoe het is als trotse vader, oude oma, kind met ADHD, oorlog, vertrouwen, een blaas, etc.?! Verder heb ik door dit werk steeds meer helderheid gekregen over hoe en waarom de dingen voor mij werken, zoals ze dat doen. Het is een geweldig middel voor inzicht en heling.