Wie ben ik?

Ik ben Emily-Merel Wagner en woon al vrijwel mijn hele leven in Zoetermeer. 

In 2002 heb ik de HBO-opleiding tot Creatief Therapeut Drama afgerond. Daarna deed ik de verkorte PABO en ben sinds 2004 juf op een basisschool. In 2012 deed ik de aanvullende HBO+-opleiding tot Rekencoördinator en in 2020 een opleiding tot Roostermaker. Verder ben ik van 2014 tot 2020 fulltime pleegmoeder geweest, doe ik al jaren aan yoga en lees dolgraag boeken. Mijn voornaamste doel is om te leren van het leven en mijn persoonlijke ontwikkeling te kunnen gebruiken om anderen ook weer verder te helpen. Ik volgde een eindeloze lijst aan interessante alternatieve festivals, cursussen, workshops, etc. Elke kwam op het juiste moment en bracht me steeds weer het juiste stapje verder. 


Onverminderd interessant echter blijft het werken met (familie)opstellingen (voornamelijk bij de Zomerhof, waar ik tot het kernteam behoor). Eerst heb ik daar voor mezelf een aantal opstellingen gedaan en veel ervaring gekregen in het representeren. Daarna ben ik me gaan ontwikkelen tot begeleider van opstellingen. Ik volgde de volgende opleidingen:

- In 2014: HBO-basisopleiding Familie- en organisatieopstellingen door Jan en Elvira Velsen.

- In 2016: opleiding Familieopstellingen met Kinderen en Jongeren door Ingrid Dykstra (schrijfster van 'Kind en familielot' en 'Familieopstellingen met kinderen en jongeren').

Alleen al het representeren van een ander is een grote verrijking van mijn leven. Wie kan er in één leven nu ervaren hoe het is als trotse vader, oude oma, kind met ADHD, etc.?! Daarnaast heb ik door dit werk steeds meer helderheid gekregen over hoe en waarom de dingen voor mij werken, zoals ze dat doen. Het is een geweldig middel voor inzicht en heling. 

Maar nog voor al deze ontwikkelingen leerde ik  al vanaf  mijn 12e te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Ik leerde dat mijn lijf vaak wijzer is dan ik en meestal veel sneller door heeft wat ik nodig heb. De ervaringen die ik daarmee in de loop der jaren heb opgedaan, bleken vaak een inspiratie te zijn voor anderen. Ik hoop dat ik met mijn hulp ook voor jou weer een stapje op je weg mag zijn om bewuster te worden en echt jezelf te zijn.