Opstellingendag 16-12-2023:

Manuela (representant: "Ik vond het wederom een bijzondere dag. Een mooie en fijne groep waarin thema’s zich mochten en naar mijn idee konden openbaren. Ik vond het ook weer bijzonder (maar ook logisch) dat in mijzelf ook iets resoneert wat ik dan dankbaar mag aankijken en doorvoelen. De begeleiding van Emily-Merel vind ik zeer prettig. Het voelt veilig aan. Er is rust, maar de daadkracht van haar geeft beweging in het veld en mag zijn weg vinden. Mocht je iets uit jou leven in het licht willen zetten (als representant of als aanvrager) dan is opstellingswerk bij Wijslijf wat mij betreft aan te raden."

Representant: " Hartelijk dank voor deze fijne dag. Ik ben elke keer weer onder de indruk van je fijne begeleiding en de dingen die zich laten zien."


Opstellingendag 07-10-2023:

Op deze dag hadden we drie oude bekenden en drie nieuwe gezichten. We waren ook heel blij dat er twee mannen bij waren!
Elisabeth vatte de opstellingendag mooi samen: "Een magische, leerzame en geweldige ervaring. Alle drie thema's hebben me geraakt. De begeleiding was super, daardoor komt ik zeker terug. Dit is de beste manier om te genezen."
Marco had nog niet eerder opstellingenwerk gedaan, maar stond er wel voor open. Hij vond het: "Een mooie ervaring met lieve mensen. De begeleiding was top, deskundig" en als hij anderen iets zou laten weten over opstellingenwerk (bij Wijslijf) dan is dat: "Gewoon doen!!!"
Een representant, die voor het eerst meedeed met een opstelling, liet het volgende weten over de afgelopen opstellingendag: "Alle thema's waren passend in mijn leven op een eigen manier. De eerste opstelling vond ik het meest heftig om te ervaren, maar een fantastische vuurdoop. De begeleiding vond ik fantastisch! Anderen wil ik laten weten dat ze het gewoon moeten doen. Gewoon gaan. En voel je weerstand? Hier zit je groei in."
Een van de vraagstellers was het meest geraakt door de verbondenheid. Ze heeft de dag ervaren als "bijzonder en indrukwekkend, een eye-opener". De begeleiding omschreef ze als "geruststellend, empatisch, verhelderend." En anderen zou ze willen laten weten: "Probeer het en sta open voor wat er gebeurt."


Opstellingendag 26-08-2023:

Afgelopen zaterdag heb ik weer een heel mooie opstellingendag mogen begeleiden. Maar liefst vier mensen die voor het eerst bij Wijslijf kwamen of zelfs voor het eerst met opstellingenwerk kennis maakten.
Manuela gaf aan: "Ik heb de dag al zeer prettig en waardevol ervaren. Ik voelde mij veilig in de groep en voor mij was er een open energieveld waarin alles mocht stromen."
Iemand anders liet weten: "Heel bijzonder om het voor het eerst mee te maken en om te zien wat er voor (pijn)punten in de familie zijn."
Wat Corine het meeste raakte was de "heftigheid van een geheim in de familie" en zij was "vol bewondering voor het hele proces en voor de groep."
En tot slot iemand die al vaker aanwezig is geweest: "Was weer een prachtige energie. Werd er blij van."

Over de begeleiding van de opstellingendag schreven de deelnemers:
"Heel goed, respectvol, uitstekend begeleid en gestuurd waar nodig."

"Heel professioneel, liefdevol en creatief. Vind het mooi om te zien hoe gemakkelijk Emily-Merel in en uit een rol kan stappen."
"Zeer professioneel en kundig!"
"Heel respectvol en liefdevol, wel een duidelijke begeleiding. Het was prettig."

"Steengoed."

"Goede, fijne begeleiding."

Ze wilden anderen dit laten weten over opstellingenwerk: 
"Welke 'rol' je ook hebt, er vindt altijd bij jezelf iets plaats wat er op dát moment gezien en gevoeld mag worden."
"Zeer helend en verhelderend als je met een blokkade of probleem kampt."
"Opstellingenwerk is een zeer effectieve en liefdevolle manier om meer inzicht te krijgen in issues in 't leven. Op energetisch niveau wordt in korte tijd meer opgelost dan je voor mogelijk kunt houden."
"Mooie inzichten krijg je over je eigen situatie/leven van wat er bij je ouders speelde."
"Iedereen zou dit eens moeten ervaren." en "Gewoon een keer gaan ervaren!"

Opstellingendag 17-06-2023, representant - Carmen:

Het thema dat me het meeste raakte vandaag: vertrouwen op loslaten

Ik heb de dag zo ervaren: Fijne! groep mensen in een beschermde omgeving.

Ik heb de begeleiding zo ervaren: Toegankelijke, empatisch, vakkundig.

Ik wil anderen laten weten over opstellingenwerk (bij Wijslijf): Vooral doen, spring in het 'begeleide diepe' en kom weer bij je-zelf. 


Opstellingendag 17-06-2023, vraagsteller - Hanna:

Het thema dat me het meeste raakte vandaag: het vertrouwen en de bedding vanuit de groep

Ik heb de dag zo ervaren: licht, ruimte, rust = thuis komen

Ik heb de begeleiding zo ervaren: Emily-Merel heeft mijn volle vertrouwen in dit werk! Ik ken opstellingen nu zo'n 14 jaar en heb vele verschillende opstellers beleefd. 

Ik wil anderen laten weten over opstellingenwerk (bij Wijslijf): Het vraagt in het begin wat lef, bereidheid om echt te kijken. Laat je daardoor niet afschrikken! Opstellingen (zowel als vraagsteller, representant of toeschouwer) zijn een kostbaar cadeau aan jezelf en de wereld. 


Opstellingendag 17-06-2023, representant - Derek:

Het thema dat me het meeste raakte vandaag: 

- dat het iedere keer weer werkt.

- dat iedere mens een pure kern heeft, hoe vastgeroest men ook mag lijken te zijn. 

Ik heb de dag zo ervaren: Iedere keer weer fijn om dit te mogen doen. 

Ik heb de begeleiding zo ervaren: Emily-Merel heeft duidelijk inzicht in de processen en weet wat op welk moment nodig is. 

Ik wil anderen laten weten over opstellingenwerk (bij Wijslijf): zie haar website ;-)


Opstellingendag 17-06-2023, vraagsteller:

Het thema dat me het meeste raakte vandaag: When I was representing the 3-4 year-old and of the one who asked for this family constellation, Emily-Merel said 'your parents there': I felt truly surprised and happy, especially when the role of 'dad' said I'm pretty, lovely and he is proud of me. Probably that is also what I need as myself. 

Ik heb de dag zo ervaren: Great. Feel refreshed. Got deeper insight about what happened. Let the past be and look forward to the future. 

Ik heb de begeleiding zo ervaren: Top! Great guide!

Ik wil anderen laten weten over opstellingenwerk (bij Wijslijf): Small group is actually better according to my feeling. I feel more bonded with others. 


Individuele opstelling, 19-04-2023 - Karin:

"Ik had niet veel kennis van en geen persoonlijke ervaring met het fenomeen familie opstellingen. Via een vriendin kwam ik bij Emily-Merel terecht. Ik kan in geen woorden beschrijven wat de sessie bij haar met mij gedaan heeft. Ik voel een levensvreugde in me die ik nog nooit eerder heb gevoeld. Het is echt niet onder woorden te brengen wat dit doet, echt mind-blowing. Dankjewel Emily-Merel!


Eerdere ervaringen zijn (deels) nog terug te lezen via mijn Facebook/Instagram als je geïnteresseerd bent.